četrtek, 8. julij 2010

8.7.2010

Danes bi se posvetil, pisanju o t.i. "dojavah" in "fixih", ki so domena predvsem južnejših držav. Predvsem v državah bivše Jugoslavije je ta termin zelo uporabljan.

Torej, kar se mene tiče, sem bil v letih že večkrat izpostavljen takšnim informacijam, ki pa jim niti enkrat nisem nasedel. Tako, da če imate radi svoj denar, takšnim informacijam, ne nasedajte tudi vi. Čeprav je, kot sem videl interent prepoln tipsterjev, ki vsakodnevno (že to je iz trte izvito) ponujajo informacije o prodanih tekmah in podobno. No, da vas kar potolažim, priti do takšnih informacij, je po mojih izkušnjah izjemno težko, sploh pa bodsite sigurno jih nihče ne bo ponujal za "male pare" preko interneta, saj gre v dotičnih primerih seveda za kazniva dejanja. Tako, da če že vidite kakšenga strokovnjaka ki ima veze v klubih, mu je povedal igralec, trener in podobno, to enostavno ignorirajte, saj tu ni zaslužka. No, seveda obstajajo tekme ki so prodane, to dokazujejo tudi kazenske ovadbe zoper tiste, ki so prirejali rezultate, vendar jaz, kot navadni smrtnik, ki služim na račun stav, z svojim znanjem in poznavanjem "mojega športa" in pa seveda z sodelovanjem z tipsterji ki jim zaupam, niti nimam dostopa do njih, niti jih ne želim vedeti, če bi jih pa že po kakšnem naključju izvedel, jih verjemite, ne bi uporabil, saj jim enostavno ne verjamem.

Seveda, kot sem rekel, to obstaja, vendar so takšne tekme, lahko za prepoznati. Največkrat sem to opazil pri stavah v živo, ko je npr. 2 minute pred koncem tekme pri rezultatu npr. 2-2, bila kvota za več kot 4.5 gole tam nekje 1.2. Ponavadi bi se takšna kvota gibala nekje okoli 3.5. Torej to pomeni, da je določen osebek imel informacijo in na njo tudi stavil ogromno vsoto denarja (50.000,00 Evrov in več), kar je alarmiralo stavnico da se nekaj kuha in je zato znižala kvoto.

Če že so kuhinje, so le te najpogostejše v južnih in vzhodnih ligah, in pa še to ob koncu prvenstev ko se tekme prodajajo, ko je npr. ena ekipa varna, druga pa rabi točke. Takrat se to tudi opazi pri kvotah - primer je npr. Italijanska Serie A, ko se ob koncu sezone kvote gibljejo res smešno, neodločeni rezultati, ki so ponavadi ovrednoteni z kvotami okoli 2.3 - 2.5, pa takrat ne presegajo 1.8.

Vendar, kot sem rekel. to je čisti oportunizem, ki se najvčekrat konča z izgubo denarja stavca in na vas apeliram, da takšne mojstre preprosto ignorirate, ali pa jih prijavite policiji, saj gre za kaznivo dejanje. Sam stavljam na podalgi znanja, ogleda tekem, informacijah o manjkajočih igralcev, motivaciji.....torej faktorjev je ogromno, vsi pa so povezani z predhodnim poznavanjem materije.

No, naj poudarim, da je pisanje vzpodbujeno z pisanjem "stavnega kolega" o isti materiji (nov blog - sicer pa avtoja ne poznam, zato tudi ne bom dajal linka, da ne boste mislili da gre za neko navezo), je pa seveda informiranje ljudi o tem, izjemnega pomena, saj vse to meče slabo luč, na vse tiste, ki se ukvarjajo s stavami (kot npr. da se označi vsakega bosybuilderja za idiota napikanega z anaboliki).


No pa še bolj zanimiva tema, danes se igra prijateljska tekma Forfar Athletic proti Motherwellu in Motherwell naj bi po informacijah s strani dveh škotskih kolegov, to tekmo dobil brez večjih težav. Sam se šel z manjšim vložkom na Motherwell -1.5 AH.

2 komentarja:

  1. No z away AH-1.5 nisi uspel, bilo je "samo" 1-2 za Motherwell.

    OdgovoriIzbriši
  2. Drži. Motherwell je zmagal vendar ni premagal hendikepa. Je pa bilo prisotno ogromno nesreče, saj so imeli "naši" ogromno priložnosti (po besedah osebe, ki je napoved priporočila), vsaj 5 do 6 t.i. čistih šans. Tako da dobra stava, ki pa se je sfižila.

    OdgovoriIzbriši