ponedeljek, 21. junij 2010

21.6.2010 Azijski hendikep

Danes se bom posvetil azijskemu hendikepu (AH).

Ponudniki:
Najprej sploh o tem kdo ga ponuja. Po mojih izkušnjah imajo v ponudbi AH le tiste stavnice, ki jih štejem med tiste »resnejšega tipa«. Med te sodijo: bet365, Pinnacle in še nekatere, domovina AH-ja pa je sigurno Azija. In tu prednjačijo azijske stavnice, ki so po mojem mnenju tudi najboljša izbira za stavljanje. Za vsakega začetnika oz. tistega ki ne presega zneskov nad nekje 500 EUR po stavi, lahko mirne duše svetujem 12bet ali 188bet kot zelo dobro izbiro, saj imajo izjemno ponudbo, najboljše kvote in prav tako stave v živo (najboljša ponudba).
*se opravičujem če sem pozabil na kakšno stavnico, vendar sam izključno stavljam na azijskih stavnicah, tako da se malo pozabil, lahko pa vsekakor dopišete le te v komentarjih.

Praktični primer:
Če vzamem npr. tekmo Inter - Juventus. Klasični 1x2 ponuja stavo na 5 različnih načinov, torej 1, 1x, x2, x in 2. AH je drugačen in ponuja več možnosti s katerimi si povečamo vrednost stave. Torej če grem po vrsti
AH pozna:
0, -0.25, -0.5, -0.75, -1, -1.25, -1.5....oz
0, +0.25, +0.5, +0.75, +1, +1.25, +1.5...

Za pomen teh številk sem izbral fiktivno tekmo Inter - Juventus

Inter 0 AH
Pomeni, da stavimo na Inter. Če Inter zmaga je stava dobljena, če Inter remizira se nam denar vrne, če Inter izgubi je stava izgubljena. Torej podobno kot x2, le da je kvota dosti višja, prav tako pa stava ni dobljena če je rezultat neodločen.

Inter -0.25 AH
pomeni, da je stava dobljena če Inter zmaga, če je rezultat neodločen izgubimo pol vložka, pol pa se nam ga vrne nazaj na račun.
Najlažje bi razložil takole: -0.25 je sestavljen iz 0 in pa -0.5. In če npr. stavimo 100 Eur na -0.25, se avtomatično naredijo dve stavi. 50 Eur se stavi na 0AH in 50 Eur se stavi na -0.5 AH.

Inter -0.5 AH
Če Inter zmaga, je stava dobljena, če je rezultat neodločen oz. zmaga Juventus je stava izgubljena. -0.5 AH je enako kot da bi igrali klasični 1 na Inter.

Inter -0.75 AH
Pomeni, da če Inter zmaga za 1 gol je stava na pol dobljena, torej vložek gre na pol, tako, da je polovica dobitna, polovica pa se vrne na naš račun, če Inter zmaga za dva gola, je stava v celoti dobitna, če pa je rezultat neodločen ali pa zmaga Juventus, je stava izgubljena. Isto kot pri -0.25, le da se tukaj naredijo dve stavi in sicer, polovica na -0.5AH in polovica na -1AH.

Inter -1 AH
če Inter zmaga za en gol, je stava "void", torej ni izgubljena niti dobljena, denar se nam vrne. Če Inter zmaga za dva gola je stava dobljena. Če zmaga Juve ali pa je neodločeno, je stava seveda izgubljena.

Inter -1.25 AH
Podobno kot na začetku pri -0.25AH, le da tu stavljamo že na večjo razliko, kar pomeni da mora Inter zmagati za dva gola ali več, če želimo stavo dobiti. Če Inter zmaga za en gol, je stava napol dobljena in napol vrnjena. Vsi ostali rezultati pa pomenijo da je stava izgubljena.

Juventus +0.25 AH
Pomeni, da če je izid neodločen je stava na pol dobljena (pol dobitne, pol nazaj na račun). Podobno kot pri -0.25, se tudi tukaj naredijo dve stavi in sicer prva na 0AH in druga na +0.5AH.

Juventus +0.5AH
Pomeni popolnoma enako kot klasični dvoznak X2.

Juventus +0.75AH
Pomeni, da se naredijo dve stavi, ena na +0.5AH in ena na +1AH. Kar pomeni da če Juventus izgubi za en gol, je pol stave izgubljeno, pol stave pa vrnjeno. Če Juve izgubi za več kot en gol, je stava seveda v popolnosti izgubljena.

Juventus +1AH
Pomeni da lahko Juve izgubi za en gol, pa dobimo denar povrnjen, poraz za več kot en gol pomeni izgubljeno stavo, vsi drugi rezultati (remi, zmaga Juventusa) pa dobitek.

Kaj je največja prednost AH:
Torej menim da je največja prednost, da se poveča vrednost stave. Torej poznate klasične kvote. Izbral si bom tekmo med npr. Interjem in Livornom. Vsi ki malo poznate razmere v Italijanskem nogometu boste vedeli da je Inter velik favorit in da bo kvota za njegovo zmago nikakršna. Kar pomeni, da boste morali dodajati še kakšne pare da pridete do solidne kvote. Najprej naj samo povem, da so kombinacije pogrom in jih toplo odsvetujem, prav tako pa bom na primeru pokazal kako se z AH poveča vrednost »value« stave.

Inter – Livorno: zmaga Interja (klasična 1) ne bo vredna več kot 1.20
Inter – Livorno z AH: Tu pa imamo zdaj opcijo. Lahko gremo npr staviti na Inter -1 ali Inter -1.25 oz. -1.5. Torej predvidevamo da je Inter boljši od Livorna za najmanj dva gola in bo tekmo dobil z 2-0 ali 3-0. Kar pomeni, stavimo na Inter -1.5 (v primeru da je »klasična 1ka«, plačana 1.20), ki je ovrednoten nekje okoli 1.85. S tem pridobimo 65% na vrednosti stave, brez dodajanja parov in delanja kombinacij.


Tudi -0.25 AH je zanimiv. Predvidevamo da bo npr. Roma premagala Milan, vendar nismo prepričani. Naj že vnaprej povem, da je ta AH namenjen predvsem tekmam kjer igrata dve podobno močni ekipi in kjer bi bila kvota na zmago Rome okoli 2.10. Takrat lahko vzamemo malce varnejšo varianto, ki pa še vseeno nudi zadovoljivo kvoto okoli 1.85-1.90. Torej imamo dobro kvoto in obenem sigurnost, da v kolikor Roma le remizira, dobimo polovico vložka vseeno povrnjenenega.

Podobno je pri 0 AH, kjer pa se celotne znesek povrne če je izid neodločen. Azijske stavnice ponavadi nudijo tri različne AH-je na posamezno tekmo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar